pondělí 13. února 2017

Výlet za hranice všedních dní

Po delší odmlce plné prosoplených kapesníků, hekání a stenání jsme konečně všichni zdraví. Hurá!!! Už jsem neměla doma stání a chtěla jsem na výlet. Dneska se s Vámi podělím o skvělý tip na gastronomický zážitek, který ocení především brněnští. Určitě jste už slyšeli o tržnici na Olomoucké, kde se nachází velké hangáry plné vietnamského zboží. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, ale my jsme na trhovisko zamířili ze zcela jiného důvodu - polechtat chuťové pohárky a nakoupit vietnamské speciality. Domů jsem si přivezla jasmínovou rýži, nudle, tofu, kokosové mléko, jasmínový čaj a další typické vietnamské suroviny za naprosto skvělou cenu.




Mezi tím vším mumrajem a krkolomnou češtinou stojí luxusní restaurace, kde se Vám dostane naprosto skvělého chuťového zážitku. Klidně zapomeňte na nějaký gyros s placatými nudlemi, to totiž s pravou vietnamskou kuchyní nemá nic společného. Nechte se zlákat pomalu vařenou polévkou Pho, letními závitky s krevetami nebo rýžovými nudlemi s hovězím masem a zeleninou. Litr polévky plné kvalitního masa, zeleniny a nudlí Vás vyjde na 130 Kč. Tahle PHOlévka nahrazuje hlavní jídlo naprosto s přehledem. Měla jsem co dělat, abych ji vůbec dojedla. Všechno to jídlo bylo tak chuťově vyvážené, že jsem Vám o tom musela napsat. Určitě jsme tam nebyli naposled.
Následná návštěva muzea už byla jen takovou třešničkou na dortu. Mamuta tam mají velkého :-)





Petra

4 komentáře:

  1. Peti, super... díky moc za inspiraci... :)
    Pevné zdraví a mějte se všichni hezky,
    Peťka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ráda cizí kuchyně, tak by mi také chutnalo, to vidím i z fotek Péťo :o)). Do Brna to máme sice moc daleko, ale kdo chce, tu pravou restauraci vždy najde. Před 3 týdny jsme u nás byli na Thajském večeru a to byl také gastronomický zážitek, užila jsem si pálivky - mňam.

    Ála

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!