Se svým pečícím ne-umem jsem Vás už dříve seznámila. Kromě vánočního cukroví
nepeču nic. Tedy pokusy jsou, ale jíst se to nedá. Většinou patvary, které ani
vzdáleně nepřipomínají bábovku, končí v koši. Ale včera jsem nejspíš prolomila
ledy. Našla jsem si na netu recept na nějakou hrc - prc buchtu. Mých několik
podmínek (hrnková, nesmí být suchá a musí se připravovat max ve dvou nádobách)
splňovala. A výsledek? Já to nechápu, ale snědla se. O recept se samozřejmě
podělím:-)
Suroviny: těsto: 2 hrnky hladké mouky,
1 hrnek cukru,
1 hrnek mléka pokojové teploty
1/2 hrnku oleje,
2 celá vejce,
1 prášek do pečiva,
náplň:2 tvarohy ve vaničce,
1 hrnek cukru,
1 vanilkový pudink prášek,
2 celá vejce,
1/2 hrnku mléka,
povidla
Nejdřív vyšleháme vejce s cukrem, olejem a
mlékem. Nakonec přisypeme mouku s kypřícím práškem. Tím je hotové základní
těsto. Tvarohová náplň. Do další mísy vyklopíme tvarohy a vejce, přisypeme
cukr, puding a nakonec přilijeme mléko. Promícháme. Na plech vyložený pečícím
papírem nalijeme polovinu těsta, na něj dáme celou tvarohovou náplň, na kterou
poklademe lžičkou povidla. Na závěr nalijeme druhou polovinu těsta. Těsto
nemusí být rozmístěné po celém plechu. Pečeme na 160 stupňů do zezlátnutí.
Petra
Peti, vypadá dobře, u nás tvarohové rádi. A to pečení, nic na tom není, když zvládneš cukroví, tak takovéhle rychlovky (já ani snad jiné nepeču) dáš v pohodě! Nevzdávej to!
OdpovědětVymazatPa, Helena
Zdravím vás, tuhle buchtičku taky peču,pod tvaroh můžete ještě dát nakrájená jablka nebo hrušky.Přidá m ještě jeden velmi jednoduchý recept,autorem nejsem,ale velmi jsem si jej oblíbila.
OdpovědětVymazat2 hrnky polohrube mouky,1 hrnek cukru,2 vejce,1 velký bílý jogurt a prášek do pečiva.Vše smíchat v misce,napít na plech,ovoce a upéct.Je to rychlé a dobré. Svaťka