Za velký objev letošního podzimu považuju žampiony. Ne
klasické, ale ty velké steakové. Portobello žampion má velký masitý klobouk,
který když správně zpracujete, je dokonale šťavnatý. Nejraději jej dávám do
trouby pod gril natřený marinádou z oleje, česneku a koření. Výsledná chuť se
nedá popsat slovy je to božská mana. Dávám si jej jako steak ke šťouchaným
bramborám nebo do burgru. Ten nedoporučuji připravovat na prvním rande, protože
se opravdu nedá jíst sofistikovaně. Po prstech Vám poteče kečup, majonéza a
šťáva ze žampionu. A ty zvuky, které budete vydávat, nejde nazvat jinak než
labužnické chrochtání. Takže zapomeňte být za dámičku, utíkejte pro žampion a
vychutnejte si toto naprosto úžasné jídlo!!!!
(Omlouvám se, ale to focení jídla mi fakt nejde :-) )
Mějte se krásně!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milé komentáře!