úterý 8. listopadu 2016

Žampiony nadívané



Za velký objev letošního podzimu považuju žampiony. Ne klasické, ale ty velké steakové. Portobello žampion má velký masitý klobouk, který když správně zpracujete, je dokonale šťavnatý. Nejraději jej dávám do trouby pod gril natřený marinádou z oleje, česneku a koření. Výsledná chuť se nedá popsat slovy je to božská mana. Dávám si jej jako steak ke šťouchaným bramborám nebo do burgru. Ten nedoporučuji připravovat na prvním rande, protože se opravdu nedá jíst sofistikovaně. Po prstech Vám poteče kečup, majonéza a šťáva ze žampionu. A ty zvuky, které budete vydávat, nejde nazvat jinak než labužnické chrochtání. Takže zapomeňte být za dámičku, utíkejte pro žampion a vychutnejte si toto naprosto úžasné jídlo!!!!


(Omlouvám se, ale to focení jídla mi fakt nejde :-) )

Mějte se krásně!

Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milé komentáře!