čtvrtek 29. prosince 2016

Láska na celý život

To jsou knihy! Lásku ke čtení jsem v sobě objevila někdy ve třetí třídě. Byla jsem dlouhodobě nemocná, a tak jsme z nudy jen četla a četla. Mám z dětství a dospívání pár knih, které jsou moje srdcovky. Jsou to děti z  Bulerbynu (ty jsem četla ještě v osmnácti - no jo, byla jsem trošku zabrzděná) a všechny díly Gabry a Málinky (tohle je láska a nostalgie). V dospívání jsem se pak začetla do Anny ze Zeleného domu a Malých žen (toužila jsem být spisovatelkou jako Jo a v koutku duše jsem si hrozně přála, aby se vrátila móda vysokých drdolů, korzetů a dlouhých sukní).

 Samozřejmě jsem neunikla knížkám od Lenky Lanczové. Klasika v devadesátých letech pro dospívající slečny. Od té doby se můj knižní vkus trošku vytříbil. Je tedy pravda, že jsem musela za svůj život přečíst hodně špatných knih.
Mám úchylku. Vždycky, když přijdu do knihkupectví, nasávám vůni knih. Je to pro mě opium. Vychutnávám si každou novou knihu. Osahávám rohy, zkoumám obal, hladím papír. Knížky ráda dostávám a ještě radši dávám. Tady je můj kopeček s vánoční nadílkou :-) Jaké máte rádi knihy?




Petra

2 komentáře:

  1. Koukám že se jihočech Láďa Zibura zabydlel ve více domácnostech. :-D Jinak Coelho je skvělýýý.krásný zbytek roku a vlídný příští rok. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. To je legrace, z hromádky jsem četla čtyři a knížky mládí mám téměř stejné ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!