Včera jsem se probírala archívními čísly Apetitu, Gurmetu a Foodu a hledala
inspiraci k dnešnímu vaření. Zaujal mě jednoduchý recept z roku 2010 s názvem
Placičky z červené čočky. Díky této naprosto triviální pochoutce mám momentálně
obrovské boule za ušima. Je to lahůdka!
Suroviny na 10 menších placiček:
100 g suché červené čočky, kterou uvaříme téměř na kaši
1 vajco
30 g hladké mouky
půl lžičky drceného kmínu
1 stroužek česneku
půl svazku petržele
sůl
Uvařenou čočku necháme okapat a vychladnout. Poté vmícháme mouku, vejce,
česnek, kmín, nakrájenou petržel a osolte. Měla by vzniknout směs podobná té
bramborákové. Do pánve vlijeme vyšší vrstvu oleje. Poté dáváme do rozpáleného tuku
lžící kopečky směsi, smažíme do zlatova. Já je jím s domácím kváskovým chlebem.
Mňam!
Petra
Tak to musím zkusit, z tvých fotek se mi udělala taková chuť, že to ani nejde popsat. Takže tu vzniklou placičku už pak do strouhanky nedáváš? Ivana
OdpovědětVymazatIvi, nedávám. Je to super jednoduché. Právě se plackami dusí Aňul. V žádném případě jí nemůžu prozradit z čeho jsou. Rázem by bylo po chuti :-)
OdpovědětVymazatPeti, moc děkuji za návštěvu na mém blogu. trochu jsem ti to tady prošmejdila, určitě vyzkouším tyhle placičky a přípravy a vinobraní, to se mi taky líbí .o)
OdpovědětVymazatPřijdu určitě zase.
Moc zdravím, Helena
Helenko, moc děkuji za návštěvu!
Vymazatteda,tak tohle mně hodně láká k vyzkoušení.
OdpovědětVymazatČočku máme všichni rádi a tohle by bylo zase trošku něco jiného.
Moc díky za recept!