Dneska jsem připravila Vaječňák, který ve stejné formě připravovaly i naše babičky. Je totiž z kuchařky vánočních receptů našich babiček.
Suroviny: 8 žloutků (doporučuji domácí)
250 g cukru
1 sáček bio vanilkového cukru s pravou vanilkou
půl litru šlehačky
250 ml rumu (záleží, jak silný chcete likér mít)
Nejdříve našleháme žloutky spolu s cukrem. Poté opatrně přiléváme šlehačku a nakonec rum. Dobře uzavřeme a necháme v lednici odležet do Štědrého dne. Je výborný! :-)
Petra
Peťo moc díky za recept , i já jsem o vaječňáku přemýšlela . A udělám ho podle tebe :)))
OdpovědětVymazatJééé!!! Šári, děkuji za důvěru :-)
VymazatPeti, já se trochu bojím syrových vajec, nemám ten správný zdroj, protože tvůj vaječňák vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatA andělé, co dodat...
Krásný večer. Helena
Heli, je to fakt, je potřeba domácích vajec :-(
Vymazat