čtvrtek 10. prosince 2015

Vaječňák podle našich babiček

Dneska jsem připravila Vaječňák, který ve stejné formě připravovaly i naše babičky. Je totiž z kuchařky vánočních receptů našich babiček. 
Suroviny: 8 žloutků (doporučuji domácí)
250 g cukru
1 sáček bio vanilkového cukru s pravou vanilkou
půl litru šlehačky
250 ml rumu (záleží, jak silný chcete likér mít)

Nejdříve našleháme žloutky spolu s cukrem. Poté opatrně přiléváme šlehačku a nakonec rum. Dobře uzavřeme a necháme v lednici odležet do Štědrého dne. Je výborný! :-)


Petra

4 komentáře:

  1. Peťo moc díky za recept , i já jsem o vaječňáku přemýšlela . A udělám ho podle tebe :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, já se trochu bojím syrových vajec, nemám ten správný zdroj, protože tvůj vaječňák vypadá úžasně!
    A andělé, co dodat...
    Krásný večer. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, je to fakt, je potřeba domácích vajec :-(

      Vymazat

Děkuji za milé komentáře!