středa 4. května 2016

Nesnáším


Jsou věci, které bytostně nesnáším, a vytáčí mě doběla:
Když se jí v obýváku na mém úžasném bílém dřevěném stolíku (tady furt bojujeme). Ten stůl prostě miluju a také ho příkladně opečovávám. Prostě mi vadí, když na něj někomu ukápne kečup nebo nedej bože něco mastného. 

Když můj drahý manžel nechává neustále špinavé nádobí na lince, místo aby ho šoupl do myčky. Za deset let ještě nepochopil, že to nádobí tam někdo dát prostě musí (tady už sem rezignovala). Důkladným průzkumem jsem zjistila, že tenhle prohřešek dělá většina mužské populace. Jsem tedy ochotná přivřít oči.

Když uklidím a on se začne holit. Že na tom nic není? Ale je! Postříkané zrcadlo, vousy po celém umyvadle a kaluže vody na zemi.

Když neustále dává na hromadu všechny polštářky, které mám pečlivě naskládané na sedačce, a pak si na ně lehne. To by mi až tak nevadilo. Ale to, že už je nikdy nedá na své místo, to prostě nepochopím.

Když nechává oblečení rozvěšené v pracovně na kancelářské židli (tady chytám pokaždé hysterák).

Když má rýmečku. On sice tvrdí, že má zápal plic, ale doktor jej nikdy nediagnostikoval. To prosím vzdychá, kašle a frká, kudy chodí. Celý týden se potí v posteli, aby na konci toho týdne vylezl odpočatý a dobře naladěný. Kdybych si aspoň jednou mohla dovolit takový komfort. 

Jsou věci, které asi nezměním. Nenakrmím hladové, nezajistím celosvětový mír ani nic podobného. Ale těchto pár věcí bych ho snad naučit mohla, Anebo jinak. Nebudu to řešit, uvařím si kafe, hodím nohy na stůl, vezmu knížku a dělejte si, miláčkové, co chcete.


Krásnou středu!
Petra

9 komentářů:

  1. Peti, asi skoro každou z nás takové věci trápí. Taky doma dělám rámus, vlastně ne, po těch letech se už jen podívám a oni vědí :o)
    Taky vyhrožuju, ale dobře vím, že žádná revoluce z mé strany prostě nebude...
    Tak se drž, třeba se to zlepší!
    A ten dort vypadá skvěle.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, revoluje je, ale maximálně v mojí hlavě. Nic víc s tím nenadělám. Hezký den!

      Vymazat
  2. Koho mi to jen pripomina?!;-) Trefne a spravne vyresene. M.

    OdpovědětVymazat
  3. :) :) :) možná že ten celosvětový mír by bylo jednodušší zajistit!
    Když si žena bere chlapa, myslí si, však já si ho změním - a nezmění...
    Když si mužskej bere ženu, myslí si, že se nikdy nezmění... a ona se změní :-) :-)
    a tak to je :)
    měj se, Pavel

    OdpovědětVymazat
  4. TAK JSEM RÁDA, ŽE TO NENÍ JENOM U NÁS!!!!ILČA

    OdpovědětVymazat
  5. Mám pocit,že všechny máme stejnou domácnost:-).Jak výstižné a bohužel f-šecko ;-) H.

    OdpovědětVymazat
  6. Péťo, po x ...letech mám jedinou zkušenost..muži jsou jedineční, výjimeční a ne úplně vždy dokonalí tak, jak bychom je chtěli mít..ale zaplať Pán Bůh za to, že jsou a že je máme :o)..a člověk si dokáže zvyknout na všechno.O))..MĚJ KRÁSNÉ DNY..fotka je krásná..Inka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!