Další zpracování domácích pokladů pokračuje. Sestře se podařilo vypěstovat na
zahradě krásné lilky, a jelikož ke mně doputovaly i kapie, rozhodla jsem se, že
vyzkouším Ajvar. Na přípravě není nic složitého, jen je trochu zdlouhavá. Na
čtyři větší skleničky jsem potřebovala:
1, 5 kg očištěných červených paprik
4 střední lilky
150 ml oleje
palici česneku (českého)
Nejdřív jsem propíchala lilky a dala je pod gril do trouby na 200 stupňů na
třicet minut. Potom jsem tam šoupla papriky zhruba na půl hodiny. Správné je,
když jsou trochu načernalé. Po vychladnutí jsem vydlabala lilky (bez semínek) a
papriky stáhla z kůže. Pokud se Vám to nepodaří úplně, nic se neděje. Na chuti
to nic nemění. Všechny ingredience jsem dala do hrnce a tyčovým mixerem jr
rozmixovala a pomalu vařila cca 2 hodiny. Nakonec šoupla do skleniček a v
troubě zavařila. Tato pochoutka se dá jíst k masu, těstovinám nebo jen tak na
chleba.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milé komentáře!