středa 15. června 2016

Dovolená

Vybírám dovolenou. A je to jako každý rok nadlidský výkon. Jezdíme v pěti lidech. Každý z těchto lidí má naprosto odlišné požadavky na to, jak strávit utržených deset dnů dovolené. Abych splnila každému alespoň jeden z nich, stojí mě to minimálně týden úsilí, kdy hledám, konzultuji a schvaluji vybranou destinaci. 
1) Nelítáme. Dva z pěti lidí se bojí létat. Takže tím se výběr dost zužuje.
2) Po zkušenosti s loňským Rakouskem, kde se to hemžilo výhradně turistkami v burkách a jejich partnery, návrat zpět nehrozí. (mediální masáž dělá své)
3) Chceme alespoň pár dnů strávit u moře.
4) Stravování nejlépe all inclusive - toto je prosím peklo! 

Takže letos výběr padl na Toskánsko se zastávkami v Bibione a Benátkách. Už několik let se tam toužím podívat. Znáte film Pod toskánským sluncem? Tak přesně tohle očekávám od Toskánska. Ne žádnou romantiku, ale ty olivové háje, cypřiše, kamenné domy a to jídlo! Hmmmmmm. Těším se! Moc! 


Petra

4 komentáře:

  1. Peti, i u nás je výběr složitý (máme ještě ke všem starého psa :o))
    Toskánsko, Benátky - místa, kde jsem byla už několikrát a moc ráda se tam vrátím... Jsem celkem zvědavá, co napíšeš po dovolené, já bych tam určitě nejela v době prázdnin - trochu kvůli horku a hlavně kvůli množství turistů... jezdíme říjen nebo květen a domorodce tvrdí, že tam je prázdno, pro mě je to únosné množství lidí :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. MY LETOS NEJSPÍŠ NIKAM...UŽ TEĎ TRPÍM...DŮVOD?16 LETÝ PUBESCENT...ODMÍTÁ KAMKOLIV JET..A PŘEDSTAVA , ŽE HO NECHÁM DOMA SAMOTNÉHO A BEZ DOZORU JE VÍC NEŽ DĚSIVÁ!TAKŽE MUSÍM POČKAT AŽ HO PUBERTA PŘEJDE!DOUFÁM, ŽE TO BUDE BRZO..JÁ MILUJU DOVOLENÉ...A JE MI JEDNO KDE TO JE!HLAVNĚ, ŽE VYPADNU VEN!TAK VÁM TIŠE ZÁVIDÍM...ILČA

    OdpovědětVymazat
  3. Petro, báječná volba. Nahlas závidím a přeju! Až budou děti trochu větší, chystáme se do Toskánska a Provance také :o)Užijte si dovolenou na maximum a těším se na fotky.
    Katka ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Petro, budu se těšit na obrázky z dovolené. Iva

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!