středa 9. listopadu 2016

Kostel


Konec minulého týdne jsem strávila s kolegy na výjezdní poradě. Nebyla to jen porada, ale zároveň účelné získávání zkušeností. V Neratově, kam jsme ve čtvrtek odjeli, mají totiž chráněné bydlení a dílny. Zaměstnání tady najdou lidé s mentálním a tělesným postižením. Mimo jiné tady mají překrásný kostel. Sama nejsem praktikující věřící, ale mše při svíčkách s výhledem na nebe mě dostala. Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Neratově byl postavený mezi lety 1723 a 1733 a má prosklenou střechu. V roce 1992 vzniklo Sdružení Neratov, které se mimo jiné stará o obnovu kostela. Ve stejném roce byl kostel vyhlášený kulturní památkou. Takže pokud máte cestu kolem, určitě Vám doporučuji zastávku v neratovickém kostele. To se musí vidět!





Krásný den!!

Petra



3 komentáře:

  1. Také jsme tam byli juknout. Je tam nádherně. Mě uchvátilo, že tam hráli na kytaru a bylo tam spoustu dětí a mladých. Pohodová atmosféra a to normálně do kostela chodím tak jednou do roka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. kostel má za sebou bouřlivou historii. Naše městečko je s ním spjaté, krátce před tím, než se pár let po požáru definitivně zřítila klenba, odvezli se z kostela varhany a hlavní oltář, obojí je teď v našem kostele. Kdykoliv do Neratova jedu, je to silný zážitek
    Pavel

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!