Dnešní sváteční den jsme využili na mini oslavu narozenin mého
muže Zdeňka. Ty měl sice už v září, ale bohužel jsme zatím nenašli chvilku se
sejít. Připravovala jsem tradiční Živáňskou, která patří při každé oslavě na
náš stůl. Manželova rodina pochází ze Strání-Květná, kde se Živáň dělá snad v
každé rodině. Za normálních okolností se brambora, maso, cibule a špek napíchá
na velkou jehlu a točí se nad ohněm v krbu. Já dělám Živáň v domácích
podmínkách, tudíž vše nakrájím na kostky, smíchám a peču v troubě pod grilem.
Přikusujeme domácí kváskový chleba. Přeji krásný zbytek svátečního dne!
Petra
Hmmm to bych hnedka ochutnala :-))
OdpovědětVymazatKrásný večer.
Ála
Peti, tohle vypadá na parádní oslavu. Živáňská je výborná i z trouby a nad domácí chleba není...
OdpovědětVymazatManželovi přeji všechno nej!
Hezký večer, Helena