V řadě domácností dnes voněla šťavnatá husička nebo martinské rohlíčky. U
nás bylo menu méně poetické, ale naše oblíbené. Respektive mého manžela, který
jej s oblibou vaří sám. Špagety carbonara jsou tak rychlé a jednoduché, že
uvařit je zvládne i naprostý kuchařský diletant jako je můj manžel (promiň
drahý).
Suroviny:
půl balíčku špaget
4 žloutky
20 dkg anglické slaniny
parmezán
sůl pepř
Nejdřív dáme uvařit těstoviny podle návodu na obalu. Mezitím smícháme
žloutky s nastrouhaným parmezánem, směs osolíme, opepříme. Slaninu nakrájenou
na kostičky orestujeme. Těsně před dovařením těstovin odebereme z hrnce dvě
naběračky, které přidáme do směsi žloutků a parmezánu. Uvařené těstoviny
přihodíme na pánev ke slanině. Odstavíme s plotny. Nakonec vmícháme připravenou
směs, která špagety jakoby obalí krémem. Takže není potřeba žádná smetana. Je
to jednoduchá jako facka! Dobrou chuť!
Petra
Ty miluji !!!! Jednoduché, chutné, jako spousta těstovinových jídel.
OdpovědětVymazatÁla
Peti, děkuji za připomenutí, už jsem je docela dlouho nedělala.
OdpovědětVymazatPřeji hezké odpoledne, Helena