středa 11. listopadu 2015

Špagety carbonara

V řadě domácností dnes voněla šťavnatá husička nebo martinské rohlíčky. U nás bylo menu méně poetické, ale naše oblíbené. Respektive mého manžela, který jej s oblibou vaří sám. Špagety carbonara jsou tak rychlé a jednoduché, že uvařit je zvládne i naprostý kuchařský diletant jako je můj manžel (promiň drahý). 
Suroviny:
půl balíčku špaget
4 žloutky
20 dkg anglické slaniny
parmezán
sůl pepř

Nejdřív dáme uvařit těstoviny podle návodu na obalu. Mezitím smícháme žloutky s nastrouhaným parmezánem, směs osolíme, opepříme. Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme. Těsně před dovařením těstovin odebereme z hrnce dvě naběračky, které přidáme do směsi žloutků a parmezánu. Uvařené těstoviny přihodíme na pánev ke slanině. Odstavíme s plotny. Nakonec vmícháme připravenou směs, která špagety jakoby obalí krémem. Takže není potřeba žádná smetana. Je to jednoduchá jako facka! Dobrou chuť!




Petra

2 komentáře:

  1. Ty miluji !!!! Jednoduché, chutné, jako spousta těstovinových jídel.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, děkuji za připomenutí, už jsem je docela dlouho nedělala.
    Přeji hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!