pátek 25. září 2015

Peeling pro královnu



... Jsem vanový typ. Koupání na stojáka není můj šálek kávy. Mám ráda vanu plnou vody s bohatou pěnou. Často zkouším různé soli a koupací oleje. Dneska jsem se rozhodla vyzkoušet něco home made. Určitě spousta z Vás zná Alenu Thomas a její blog Děláme si to doma sami. Alena Thomas už vydala druhou knihu se skvělými recepty, jak připravit kosmetiku, prací a čisticí prostředky v teple domova. Bez chemikálií a nepotřebných příměsí. Poprvé se rozhodla něco podle Thomas vyzkoušet. Na nic složitého jsem si netroufla. Bambucké máslo opravdu není běžnou součástí naší domácnosti. Ovšem našla jsem super jednoduchý recept na peeling. Stačí k tomu pouze mletá káva a olivový olej. Smíchala jsem jednu polévkovou lžíci kafe a stejné množství pleje. Kašička byla na světě. Ženy, musím Vám říct, krásně jsem si chrochtala :-) Za málo peněz hodně muziky! Vyzkoušejte! Já se ještě chystám na domácí prací gel.




Máte nějaký osvědčený recept, který si připravujete doma? 

Petra

4 komentáře:

  1. Petro, skvělé, peeling bez parabenů a jiných chemických látek. Jak hodnotíš tuto knihu, doporučuješ? Je tam hodně užitečných receptů? Uvažuji o koupi už delší dobu. díky Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Ivi, já jsem koupila oba díly sestře k narozeninám. Nyní sama uvažuji o koupi. Některé recepty jsou opravdu vychytané. Líbí se mi, že nekombinuje příliš mnoho surovin. Těším se na prací gel. Tam by měla být znát šetření. Jak finanční, tak i šetření přírody .-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dostala jsem knihu k narozeninám a namíchala jsem si prací prášky pro bílé a barevné prádlo, už druhým rokem používám prášek do myčky. A chystám se na věci další.
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, a jak jste spokojená s práškem na prádlo? Opravdu vypere? Petra

      Vymazat

Děkuji za milé komentáře!