čtvrtek 15. října 2015

Vytuněná Frankfurtská polévka

V lednici se mi krčily poslední čtyři nožičky vídeňských párku. Naštěstí mám už pár dní v merku vyzkoušet recept na Frankfurtskou polévku, kterou jsem zahládla na blogu V kuchyni vždy otevřeno…. A výsledná polévka zjemněná mlékem a smetanou vážně stojí za to. (Někde jsem udělala chybu a po přidání smetany a mléka se polévka trošku zdrcla. Ale na chuti to není znát .-))
Ingredience: 4 nožičky jemných párku
5 menších brambor
cibule
červená sladká paprika
100 ml mléka
100 ml smetany
bio zeleninový bujón
sušený česnek
pepř, sůl

Na oleji osmahneme cibulku do sklovata, poté přidáme nakrájené párky. Chvíli restujeme, nakonec posypeme 3 lžícemi mleté papriky a hladkou moukou, zalijeme vývarem. Podle chuti, osolíme, opepřím a obujónujeme. Přihodíme brambory nakrájené na kostičky a vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme smetanu s mlékem. Je to vymazlená lahoda.



Krásný den!

Petra

1 komentář:

  1. Peti, to vypadá báječně, dobrá volba ingrediencí. vyzkouším, už se těším. Pá Ivana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!