úterý 17. listopadu 2015

Slavíme



Dnešní sváteční den jsme využili na mini oslavu narozenin mého muže Zdeňka. Ty měl sice už v září, ale bohužel jsme zatím nenašli chvilku se sejít. Připravovala jsem tradiční Živáňskou, která patří při každé oslavě na náš stůl. Manželova rodina pochází ze Strání-Květná, kde se Živáň dělá snad v každé rodině. Za normálních okolností se brambora, maso, cibule a špek napíchá na velkou jehlu a točí se nad ohněm v krbu. Já dělám Živáň v domácích podmínkách, tudíž vše nakrájím na kostky, smíchám a peču v troubě pod grilem. Přikusujeme domácí kváskový chleba. Přeji krásný zbytek svátečního dne!









Petra

2 komentáře:

  1. Hmmm to bych hnedka ochutnala :-))
    Krásný večer.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, tohle vypadá na parádní oslavu. Živáňská je výborná i z trouby a nad domácí chleba není...
    Manželovi přeji všechno nej!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!