středa 7. října 2015

Čočkové placičky

Včera jsem se probírala archívními čísly Apetitu, Gurmetu a Foodu a hledala inspiraci k dnešnímu vaření. Zaujal mě jednoduchý recept z roku 2010 s názvem Placičky z červené čočky. Díky této naprosto triviální pochoutce mám momentálně obrovské boule za ušima. Je to lahůdka!
Suroviny na 10 menších placiček:
100 g suché červené čočky, kterou uvaříme téměř na kaši
1 vajco
30 g hladké mouky
půl lžičky drceného kmínu
1 stroužek česneku
půl svazku petržele
sůl

Uvařenou čočku necháme okapat a vychladnout. Poté vmícháme mouku, vejce, česnek, kmín, nakrájenou petržel a osolte. Měla by vzniknout směs podobná té bramborákové. Do pánve vlijeme vyšší vrstvu oleje. Poté dáváme do rozpáleného tuku lžící kopečky směsi, smažíme do zlatova. Já je jím s domácím kváskovým chlebem. Mňam!






Petra

5 komentářů:

  1. Tak to musím zkusit, z tvých fotek se mi udělala taková chuť, že to ani nejde popsat. Takže tu vzniklou placičku už pak do strouhanky nedáváš? Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Ivi, nedávám. Je to super jednoduché. Právě se plackami dusí Aňul. V žádném případě jí nemůžu prozradit z čeho jsou. Rázem by bylo po chuti :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, moc děkuji za návštěvu na mém blogu. trochu jsem ti to tady prošmejdila, určitě vyzkouším tyhle placičky a přípravy a vinobraní, to se mi taky líbí .o)
    Přijdu určitě zase.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. teda,tak tohle mně hodně láká k vyzkoušení.
    Čočku máme všichni rádi a tohle by bylo zase trošku něco jiného.
    Moc díky za recept!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!