neděle 18. října 2015

Když jsem sama doma...



...což se nestává příliš často, vychutnávám si každou minutu na maximum. Zapálím svíčky, do aromalampy dám některý z vosků od Yenkee candle a uvařím si čaj. Miluji bylinkové čaje ze Sonnentoru, který sídlí v nedalekých Čejkovicích. Jejich směsi přesně lahodí mému gustu. Nejraději mám Čaj štěstí a jakýkoliv s příměsí máty. Minulý rok jsem k Vánocům dostala sadu čajů z rodinné farmy na Vysočině. Osahují pohanku, jetel, maliník, ostružiník a další býlí. Letos jsem se poprvé vydala na sběr bylin po okolí. Na Žítkové jsem natrhala Prvosenku jarní, Řebříček, Jitrocel a u nás šípky. Jako malá jsem chodila na byliny se školou. Vyhlašovaly se dokonce i nějaké soutěže a za sběr byla i nějaká koruna. Měla jsem to ráda. Mrzí mě, že jsem na spoustu let zapomněla na přírodu. Teď se k ní pomalými krůčky opět vracím. A co Vy? Sbíráte byliny nebo si kupujete čajíky? Krásný nedělní podvečer!





Petra

3 komentáře:

  1. Peťo, na ty tvoje fotky se nemohu vynadívat. Krásné světlo se protlačuje z těch perforovaných svícnů. A ti andělíčcí k tomu, prostě pohoda. Měj se fajn Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Peti, to je moc voňavý příspěvek.
    S bylinkami to mám tak - žiju ve městě, tak sbírám jen to, co si na zahradě vypěstuju (nebo spíš samo vyroste), ostatní kupuju.
    Přeji příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Péťo mám bylinkovou část na zahradě, ale vše mi tam neroste a tak i kupuji. A čaje mám moc moc ráda.
    Ála

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!