středa 4. listopadu 2015

Dýňový týden

Podařilo se mi výhodně nakoupit dýně. Proto máme takový dýňový týden. Kromě polévky, která už se vaří v řadě domácností, zkuste vyzkoušet i pečenou dýni s těstovinami. Byla jsem zpočátku trochu skeptická, ale je to vynikající. Mám boule za ušima :-) Nechala jsem se inspirovat Herbářem, ovšem kdybych to pekla podle holek, tak jím tvrdou dýni. Recept jsem si trošku upravila.
Suroviny: dýně Hokkaido
 2 cibule
150 g slaniny
1 palice česneku
10 lístků šalvěje
olivový oleje
šťáva z 1citronu
2 stroužky česneku
široké nudle

Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni doporučuji oloupat, očistíme od semínek a nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i cibuli a slaninu. Vše naskládáme do pekáčku, zasypeme šalvějí a přihodíme neoloupaný česnek. Zalijeme troškou oleje a pečeme v předehřáté troubě 10 minut.
Mezitím si uděláme zálivku z citronu, oleje a česneku. Česnek přidáme čerstvý i mírně pečený, zamícháme a dáme dopéct. Holky uvádí 15 minut, ale je to málo. Cibule byla tvrdá a nepříjemně křupala. Já jsem pekla ještě přes půl hodiny, aby byla dýně krásně máslíčková. Poté smícháme upečený základ s nudlemi a baštíme! Výborné, doporučuji! 





Petra

3 komentáře:

  1. Už se na pečenou dýni také chystám, ale když si na recept vzpomenu - není dýně :o))). Snad až ji uvidím v obchodě mne to trkne a koupím ji víc. Tyhle dobroty mám moc ráda - uvařit, smíchat a baštit, jak píšeš BOULE ZA UŠIMA.
    Měj prima dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Alenko, pečená dýně je nejlepší!:-) Vyzkoušej! Krásný den! Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Dýně je uložená ve sklepě, tak to určitě zkusím.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milé komentáře!